Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Η Γη μας η πατάτα...


Αρχικά ο άνθρωπος πίστευε ότι η γη είναι επίπεδη και στη συνέχεια στρογγυλή. Ετοιμαστείτε όμως να εκπλαγείτε!!!Το σχήμα της γης μοιάζει με αυτό μιας πατάτας, με προεξοχές και κοιλότητες.Το παραμόρφωμένο σχήμα της γης δε γίνεται αντιληπτό από τους αστροναύτες των διαστημικών σταθμών, σε υποψίες όμως τους έβαλε το γεγονός οτι κάποιες μετρήσεις των επιστημόνων δε τους βγαίναν σωστά, αν όντως η γή ήταν στο σχήμα που μέχρι τώρα πιστεύαμε.
Και αν το καλοσκεφτούμε, πράγματι, αν η γη ήταν όλη από το ίδιο υλικό και δε κουνιόταν καθόλου, η βαρύτητα θα την έκανε μια όμορφη μπάλα. Αν πάλι περιστρέφονταν και ήταν από το ίδιο υλικό , θα γίνονταν κάπως πιο πλακουτσωτή. Στρογγυλεμένη, αλλα πλακουτσωτή. Έλα όμως που τώρα κάποια από τα υλικά της είναι πιο αφράτα και άλλα είναι πιο σκληρά.Έχουν διαφορετική πυκνότητα δηλαδη. Έτσι ο φλοιός της δε μπορει να παραμείνει αμετάβλητος.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μη περιμένετε να πάτε στο διάστημα και να δείτε μια γιγάντια πατάτα να πετάει!Οι διαφορές είναι μικρές και δύσκολο να εντοπιστούν με το μάτι.

Αντίο μικροί εξερευνητές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου