Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Χάθηκες; Μη σκας..Κοίτα ψηλά...


Έχει πια νυχτώσει, και αν και η μαμά είπε να γυρίσεις σπίτι νωρίς, εσύ ακόμα σουλατσάρεις ανέμελα στη γειτονιά σου. Όταν γυρνάς πια στο σπίτι τα πράγματα δεν είναι και πολυ ευχάριστα...Αν καταφέρεις και επιβιώσεις από τα μαλώματα, που καλά παθαίνεις και τα ακούς, μετά έρχεται και το δυσκολότερο κομμάτι. Να βρεις μια πιστική δικαιολογία για την αργοπορία σου. Και τότε ξεστομίζεις αυτές τις ιστορικές κουβέντες! " Χάθηκα μαμά... 'Εχασα το δρόμο για το σπίτι μας".
Η μαμά ταράζεται αλλά τελικά ηρεμεί που το παιδί είναι κοντά της... Συγχαρητήρια τα κατάφερες!

Τι γίνεται όμως αν όντως κάποιο βράδυ χαθείς, στη μέση ενός δάσους, σε ένα βουνό ή και στη πεδιάδα βρε παιδί μου, και δεν έχεις κάποιο τρόπο να προσανατολιστείς για να βρεις το σπίτι σου; Μην ανησυχείς! Για όλα υπάρχει λύση. Κοίτα ψηλά!

Στο νυχτερινό ουρανό μπορείς εύκολα να εντοπίσεις δυο διάσημους αστερισμούς. Την μεγάλη και τη μικρή Άρκτο. Οι αστερισμοί αυτοί μοιάζουν με χαρταετούς μαζί με την ουρά τους. Στη φωτογραφιά βλέπουμε ακριβώς πως μοιάζουν. Αν λοιπον εντοπίσουμε την μικρή Άρκτο και βρούμε το τελευταίο αστέρι της ουράς της (το οποίο τυχαίνει να είναι και πολύ φωτεινό) τότε ξέρουμε προς τα που είναι ο Βορράς! Το αστέρι λέγεται Πολικός Αστέρας και βρίσκεται πάνω από τον Βόρρειο Πόλο.

Τωρα πια λοιπόν ξέρετε τι να κάνετε αν βρεθείτε σε τέτοια δύσκολη θέση. Κοιτάξτε ψηλά!
Τώρα αν τύχει και έχει συννεφιά...την πατήσαμε!!!

Καλές εξερευνήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου